אתגר ראשון ניהול סיכונים
1.1 ריכוזיות ייצור מזון טרי במספר מועט של מדינות.
1.2 הסתמכות על מספר מצומצם של מדינות בייבוא מזון טרי.
1.3 הסתמכות גבוהה על ייבוא מזון לבע"ח ומוצרים נוספים.
1.4 פגיעות (Volatility) שרשראות אספקת מזון לישראל (לרבות פגיעה מכוונת בישראל).
1.5 סיכונים 'מתפרצים'- שיבושים בשרשאות אספקה גלובליות כתוצאה ממגיפות, מלחמות, אירועים גיאו-פוליטיים וביטחוניים, וכד'- והשפעתם על ביטחון במזון בישראל.
1.6 סיכונים 'מזדחלים'- ירידה איטית מתמשכת בכושר הייצור של מדינות יצואניות (הן לישראל הן באופן כללי) עקב שינוי האקלים, קיטון בעוסקים בחקלאות וייצור מזון, ותהליכים נוספים- והשפעתם על ביטוח המזון בישראל.
אתגר שלישי רציפות
3.1 ייבוא רציף של מוצרי מזון טריים ומעובדים על מנת לשמר יכולת ייבוא, ולוודא זמינות של מוצרי מזון גם לעת מחסור בישראל.
3.2 ייבוא רציף של מוצרי מזון שאינם גדלים/מיוצרים בישראל.
3.3 ייבוא רציף של תוצרת חקלאית טריה ומזון מעובד, כמענה לעונתיות וככלי לעידוד תחרות.